U kunt op eigen initiatief (op afspraak) naar Pieter de Boer gaan. Veel klanten komen na een verwijzing van hun specialist of huisarts. De medische diagnose wordt uiteraard naadloos verwerkt in de orthopedische schoenen.

 

Kosten Orthopedische Schoenen

Orthopedische schoenen worden door uw zorgverzekeraar vergoed. Houdt u wel rekening met een wettelijk vast gestelde eigen bijdrage voor (semi) orthopedische schoenen. Voor 2024 is de wettelijke eigen bijdrage € 130,- (en voor jongeren onder de 16 jaar € 65,-).

Voor (semi-)orthopedische schoenen geldt het eigen risico. De eigen risico van uw zorgverzekering is voor eigen rekening.

Voor het aanvragen van een eerste paar orthopedische schoenen is een verwijzing nodig van een specialist. Bij vervolgparen is dit niet nodig. Informeert u bij uw schoenmaker voor de exacte voorwaarden.

OVERZICHT ZORGVERZEKERINGEN EN VERGOEDINGEN ORTHOPEDISCHE SCHOENEN 2024

Kosten steunzolen 

Per 1 januari 2021 heeft de Belastingdienst het BTW-tarief van steunzolen verhoogd van 9% naar 21%. Door deze verhoging waren wij genoodzaakt onze prijzen aan te passen. 

Per 1 mei 2021 gelden de volgende tarieven voor steunzolen:

  • Hele steunzolen € 180,00
  • Halve steunzolen € 140,00

Of u (een deel van) de kosten vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar, hangt af van uw aanvullende zorgverzekering. Steunzolen vallen niet onder de basisverzekering, maar onder de aanvullende zorgverzekering.