Sinds kort heeft De Boer Orthopedie een nieuw systeem in gebruik genomen waarover wij u graag willen informeren. Het is de Zebris loopband met geïntegreerde drukmeetplaat met meer dan 5000 ingebouwde gekalibreerde sensoren.

Met dit systeem:

  • kunnen wij de druk - die de patiënt onder de voet ervaart - meten tijdens het lopen;
  • kan de afwikkeling goed in kaart worden gebracht eventueel met een COP1 analyse;
  • kunnen we digitale afdrukken maken van de voetzool.

Het aangesloten camera systeem registreert en brengt het looppatroon van de patiënt en de stand van het lichaam tijdens het lopen goed in kaart. Deze patiëntinformatie wordt digitaal opgeslagen en kan als rapportage worden uitgeprint. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld kijken en vergelijken wat het effect is van het wel of niet dragen van (orthopedisch) schoeisel of inlays.

Ook voor sporters en hardlopers kan dit systeem iets betekenen. We kunnen zien hoe hun schoenafwikkeling verloopt tijdens het sporten. Met ons systeem kan dit goed zichtbaar worden gemaakt dit in tegenstelling tot de systemen die diverse sportwinkels gebruiken.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer uitgebreide informatie over het systeem, bezoekt u dan de website van Zebris (www.Zebris.de) en klikken op Gait analysis. U bent natuurlijk ook van harte welkom voor een demonstratie op onze locatie in het dr. Jansencentrum te Emmeloord. U mag ons altijd bellen of mailen voor een afspraak!