Wanneer u voor het eerst (semi) orthopedische schoenen gaat gebruiken moet u er rekening mee houden dat het wel twee à drie weken kan duren voordat de schoenen "lekker" zitten. Dit houdt in dat u ze niet gelijk vanaf de eerste dag de hele dag kunt gebruiken.

De eerste dag houdt u ze een uur aan, de tweede dag twee uur en de derde dag drie uur enz. Zo probeert u ze iedere dag iets langer aan te houden.

Ook is het belangrijk dat als het gevoel in de voeten niet goed is u iedere keer als u de schoenen uitdoet de voeten controleert op drukplekken.

Er wordt als u de schoenen meekrijgt een controle afspraak gemaakt. Indien er voor die tijd problemen of klachten zijn kunt u contact opnemen om op een eerder moment een afspraak te plannen.

Orthopedische voorzieningen aan uw confectieschoenen.

Indien u een aanpassing aan uw confectieschoenen heeft laten maken dient u rekening te houden met het feit dat u hier ook aan moet wennen.U moet ze dus voorzichtig inlopen. Eerste dag een paar uur. Volgende dag max 4 uur. Daarna de hele dag gebruiken. Dit is een algemene stelregel. Het inlopen kan voor iedere klant verschillend verlopen. Overleg hierover met uw schoenmaker.

Het onderhoud van uw orthopedische schoenen

  • Zorg bij het aantrekken van de schoenen dat de hiel goed achter in de schoen zit, dan de veters goed vaststrikken.
  • Gebruik bij het aantrekken van lage schoenen een schoenlepel.
  • Minimaal 1 keer per week de schoenen poetsen. Dit houdt het leer soepel en zorgt dat het leer in goede conditie blijft.
  • Suede schoenen kunt u af en toe opborstelen met een suede blok. Ook kunt u ze inspuiten met waterafstotende spray.
  • Nubock kunt u af en toe opschuren met een nubock schuurblokje.
  • Vetleer kunt u af en toe invetten met kleurloze schoenvet.
  • Natte schoenen nooit bij een warmtebron laten drogen. Gewoon de schoenen volstoppen met krantenpapier en op kamertemperatuur laten drogen.
  • Let op: Bij niet naleven van deze instructies kan de voorziening gaan scheuren en zijn functie verliezen.
Pieter de Boer